Om os

Glyngøre Vuggestue og Børnehave

Glyngøre Vuggestue og Børnehave er en privat institution, der har en bestyrelse, som står for den overordnede ledelse.

Glyngøre Vuggestue og Børnehave har adresse Kirkestræde 12. Institutionen er et stort hus på ca. 300m2 med en vuggestue afdeling og en børnehavehaveafdeling. Begge afdelinger har egen legeplads, hvor der er muligheder for mange motorisk udfordrende aktiviteter. Fjordhuset ligger centralt placeret midt i byen tæt ved skov og strand.

I det pædagogiske arbejde indgår vores unikke placering tæt ved skov og strand. og vi drager fordele af de muligheder, det giver os. Vi tager udgangspunkt i de fire årstider og vi lægger vægt på at børnene for indblik i årets gang i naturen .
Vi opholder os meget ude og er ofte på ture til skoven eller stranden, hvor fantasi, fortælling og respekt for naturen er en vigtig del af den pædagogiske praksis.

Vi lægger stor vægt på leg og bevægelse. I 2015 blev både Vuggestuen og Børnehaven derfor DGI certificeret. Det betyder, at vi i dagligdagen med børnene arbejder med at skabe glæde og begejstring for fysisk aktivitet, så børnene får positive oplevelser med leg, idræt og bevægelse

Institutionen har en stor legeplads, der er delt op i en børnehaveafdeling og en vuggestueafdeling. Legepladsen er indrettet med sandområde, legehuse, bålplads, rutsjebane, balancebomme, cykelområder, frødam, beplantning, som giver mulighed for små aflukkede rum, fliseområde med borde og bænke og træer at klatre i. En del af fliseområdet er overdækket for at give skygge for sol og ly for vejr og vind. Under træerne er der et overdækket bord under træerne ligesom der er et stort kombineret værksted og skur nederst i haven. Der er således gode muligheder for at tilbringe en stor del af dagen udendørs uafhængigt af vejret.

Indendørs er institutionen indrettet efter aktiviteter. I børnehave har vi et større motorikrum, et puderum, et krea- og tegnerum, et bibliotek med læsekrog, et rum til dukker og rollespil samt de større samlingsrum med plads til fællesaktiviteter. Vuggestueafdelingen og børnehaveafdelingen er fysisk adskilt. Hver afdeling har et mindre køkken.